HPS осветление

HPS лампите дадоха огромен тласък на допълнителното осветление за фотосинтеза. Те имат сравнително малък размер, висока интензивност на светлината 120 lm/W, подходящ спектър за фотосинтеза и дълъг живот. С тези характеристики , те позволиха да бъдат осветявани растения разположени в оранжерии с височина до 6 метра. Основни мощности на тези лампи са 400W, 600 W, 1000W.

За цена натиснете ТУК.

Осветителни тела

HS 2000

Осветителни тела с електромагнитен баласт. Изпълняват се във варианат: - 230V/400W , 230V/600W и 400V/600W. Тегло на тялото 9kg за 400W и 11kg за 600W. Комплектова се с рефлектори - DEEP, MIDI и SUPER WIDE в зависимост от изискванията на проекта и HPS лампа.Осветителното тяло е подходящо предимно за високи и средно високи оранжерии.

HS 600 и HS1000

Осветителни тела с електронен баласт. Изпълняват се във варианат: - 400V/600W и 400V/1000W. Тегло на тялото 4,3kg за 600W и 4,7kg за 1000W. Комплектова се с рефлектори - DEEP, MIDI и SUPER WIDE в зависимост от изискванията на проекта и HPS лампи . Осветителното тяло е подходящо предимно за високи оранжерии.

Рефлактори

DEEP

Рефлектора има много тесен сноп на разпръскване на светлината. Снабден е с адаптер за всички предлагани тела. Подходящ за високи помещения с ниски растения.

MIDI

Рефлектора има равномерен сноп на разпръскване на светлината. Снабден е с адаптер за всички предлагани тела. Подходящ е както за високи така и за ниски помещения. Този рефлектор е адаптивен към доста варианти на осветление..

SUPER WIDE

Рефлектора има много широк сноп на разпръскване на светлината. Снабден е с адаптер за всички предлагани тела. Подходящ за ниски помещения с ниски растения.

Лампи за фотосинтеза

Нашата фирма предлага специални натриеви лампи от известни производители като Philips, Osram и General Electric. Лампите могат да бъдат с мощнос 400 W, 600 W и 1000 W и захранване на 230 V или 380 V. 

Натриева лампа за фотосинтеза

Газоразрядна лампа с подходящ спектър на излъчване на светлината. Спектъра покрина в голяма степен фотосинтезната чувствителност на растенията.

Спектравна диаграма

На посочената диаграма е демонстрирана спектралната активност на излъчване на лампите за фотосинтеза.

Диаграма на фотосинтезираща активност

На диаграмата показана активността на фотосинтезата, разпределена по спектъра на видимата светлина.

Close Menu